PSV haalt Almeerder Sergiño Dest op huurbasis van FC Barcelona met optie tot koop

Geschreven door Redactie

PSV heeft met trots Sergiño Dest, afkomstig uit ons Almere, gepresenteerd als hun nieuwste aanwinst. De verdediger zal tot het einde van het seizoen worden gehuurd van FC Barcelona, en PSV heeft tevens een optie tot koop bedongen. Dest zal in Eindhoven het rugnummer 8 dragen.

"PSV toonde elke dag interesse in mij en dat gaf me een positief gevoel," deelde Dest mee op de officiële clubwebsite van PSV. "Bovendien denk ik dat de speelstijl van trainer Bosz perfect bij mij past. Ik keer terug naar Nederland als dezelfde soort speler, maar met veel meer ervaring en hopelijk een hogere effectiviteit. Ik kan niet wachten om mijn debuut te maken."

De overgang werd sneller afgerond dan verwacht, waarbij PSV concurrenten zoals OGC Nice wist te verslaan. Ook waren er nog twee andere clubs geïnteresseerd in Dest, die naar verwachting direct inzetbaar zal zijn. Betrouwbare bronnen uit zijn omgeving melden dat hij in uitstekende conditie verkeert.

AC Milan

In het vorige seizoen speelde Dest bij AC Milan, waar hij eveneens op huurbasis speelde van FC Barcelona. Bij Barcelona heeft Dest nog een contract tot medio 2025. De 22-jarige oud-Ajacied verhuisde in 2020 naar Spanje en kreeg daar na zijn eerste seizoen steeds minder speeltijd. PSV is ervan overtuigd dat hij in Eindhoven zijn carrière weer op de rails kan krijgen.

De Amerikaanse voetballer heeft tot nu toe 72 wedstrijden gespeeld voor FC Barcelona, waarin hij drie doelpunten en vier assists heeft gemaakt. Dest droeg ook 38 keer het shirt van Ajax en maakte tijdens zijn periode bij AC Milan veertien optredens in het eerste elftal.

Onze Ambassadeurs